A napelem energiatárolásának új lehetősége

Az Ön háza akkumulátorról működik?

Tesla PowerwallA napelem egyre több cégnek és magánembernek termeli meg az energiáját, de sajnos ez az energiatermelés hullámzó. A probléma korunk egyik technológiai zsenijének, a Tesla elektromos autókat gyártó cégnek és a Solarcity napemeket gyártó cégnek a tulajdonosának is feltűnt.

Ő azonnal kereste a megoldást, és megépíttette amerika legnagyobb akkumulátor gyárát. Az egy év alatt kifejlesztett és gyártásra kész eredményt már be is mutatták az érdeklődőknek.

Megszületett egy dupla akkumulátoros rendszer, melyben az egyik rész egy napon belüli energiatárolásra, a másik egy heti időtartamú energiatárolásra alkalmas akkumulátor blokk. Ennek segítségével a napelem energiáját eltárolhatjuk arra az időre, amikor szükségünk van rá.

Az egyik előny az, hogy nem vásároljuk az energiát hanem megtermeljük saját magunknak.
A másik előny, a hálózat terhelésének a csökkentése. Mivel így sokkal kevesebb energiát táplálnak be a napelem rendszerek a hálózatba és a fogyasztók kevesebbet vesznek le belőle ezért a hálózat is stabilabb lesz tőle.
A harmadik előny, hogy a rendszer képes tehermentesíteni a hálózatot a csúcsidőszak nagy energiaigényétől azzal, hogy a kevésbé terhelt völgyidőszakből képes energiát felvenni és tárolni.

A két akkumulátor külön-külön egy átlag családi ház kb. 2 napos energiaigényét tárolja, ezzel a hálózat esetleges kimaradását képes pótolni a rendszert használó fogyasztók számára. Ennyi előny mellett várható, hogy a jelenleg közölt 3000-3500$-os ár mellett hatalmas lesz az érdeklődés.

Az akkumulátor blokk 10 év alap és 10 év meghosszabbítható garanciája jelzi, hogy a napenergia tárolása egyre hosszabb távon lesz megoldható.

A türelmetlen vevőknek sem kell már sokat várni, mert a rendszerre jelenleg előrendeléseket vesznek fel melyek első kiszállítása nyár végétől várható.

A hozzászólások le vannak tiltva.