A Powerwall új fejlesztései

A Powerwall már dupla kapacitású.

Powerwall 2A Tesla alapítója az otthonok energiaellátásának átszabása után az ipari energiaellátást célozza meg.

Amerikában már pár éve már beszerezhető a Powerwall rendszer, mely a ház tetején elhelyezett napelemek energiáját tárolja és teszi felhasználhatóvá akkor, amikor szükség van rá. Ebből a rendszerből jött ki most egy új generáció, mely nagyobb (kb. dupla) kapacitású és több is összekapcsolható belőle olyan otthonok számára, melyek nagyobb energiaigényűek vagy hosszabb időn keresztül szeretnének magukat önellátó módon fedezni energiával.

Az új rendszer 13,5kWh tárolási kapacitású, folyamatosan kinyerhető belőle 5 kW, az általa leadott teljesítmény maximuma 7 kW. Az akkumulátorok 100%-ban lemeríthetőek és egy ciklus alatt a hatékonyságuk 90%.

Ezek a rendszerek már a Tesla új gyárában, a Gigafactory-ban készülnek, a felszereléssel együtt az áruk 6500 dollár és 10 éves garanciár adnak rájuk.

Az energiatermelésre a Tesla tulajdonosa, Elon Musk napelemes tetőcserepet is bemutatott, mely kialakításában ugyanolyan mint az USA-ban használt cserepek, így már senkit nem zavarhat, hogy másképp néz ki a tető vagy neki nem tetszik a napelem a tetőn. Ezek a cserepek ráadásul még ellenállóbbak is lesznek, mint a mostani cserepek, így nem csak környezetbarát és energiatakarékos, de tartós is lesz a ház a használatukkal.

A Tesla alapítója egyre több területen alakítja át az energiaellátást és teszi a megújuló energiát gazdaságosan és praktikusan használhatóvá. Képzeljünk el egy otthont, mely a tetőn levő napelemekkel teljes mértékben fedezi a házban lakók igényeit. A garázsban pedig áll két autó, mely elektromos működtetésű és ezeknek a fenntartása is ingyenes, mert a napelem feltölti őket is energiával.

Szép új világ? Talán már nincs is olyan messze…

A hozzászólások le vannak tiltva.