Ismét zárva a gázvezeték.

Nem gáz, ha nincs gáz?

Fagyott otthonMagyarországon télen az egyik fontos kérdés a fűtés. Az ország épületei energetikailag nagyon rossz állapotban vannak ezért sokkal többet használunk fel gázból, ami az ország fűtésében a legnagyobb szeletet birtokolja. Ezt a helyzetet újra kellene gondolnunk, mert az Orosz – Ukrán határon ismét elzárták a gázcsapot.

Mi a következmény? Lehet, hogy semmi, de lehet, hogy elfogy az eddig elraktározott gáz és akkor hideg lesz. Nem csak kinn, de benn az otthonokban is.

Mi lenne a megoldás? Vagy nagyobb tározókat építünk, új távvezetékeket fektetünk le keresztül-kasul európában és azon kívül… vagy elkezdjük használni a megújuló energiában rejlő lehetőségeinket. Hiszen télen is van geotermikus energia, van szél, van napenergia (amit a politikusaink elképzeléseivel ellentétben lehet tárolni pl. napelem akkumulátorokban).

Akkor meg miért fizetünk elképesztő összegeket egy ilyen megbízhatatlan energiaforrásért? Elegendő magyarázat a megszokás? Régen is így volt és kész…?

Ma már ez nem válasz. Viszont az első lépést a politikának kellene megtenni, kevésbé támogatni a földgázt és elkezdeni támogatni a megújuló energiát és nem gátolni.

A hozzászólások le vannak tiltva.