Nikola One, az elektromos kamion

Nikola One, egy Elektromos kamion.

Nikola OneSzemélyautóként már több is létezik elektromos autókból, de most a Nikola Motor Company emelte a tétet és bemutatta a Nikola One nevű elektromos kamiont. Az ötlet logikus volt, hiszen ha már egy házat képes ellátni egy akkumulátor, akkor a teherfuvarozásban is elég lehet ez az energia.

A 100%-os elektromos meghajtás hat elektromos motor segítségével mozgatja a kamiont, összességében 2000 lóerő segítségével.

Tisztán nagy teljesítményű akkumulátoraival is 160-320 km-t képes megtenni, melyet azzal ér el, hogy a fékezéskor a mozgási energiát visszaalakítja elektromos energiává és tárolja a 320 kWh kapacitású akkumulátoraiba. Amikor így is elfogy az energia, akkor automatikusan bekapcsol egy gázturbina és feltölti az akkumulátort. Mindent egybevéve a kamion hatótávolsága 1920 km.

Az egyik legjobb érv a kamion mellett, az alacsony üzemeltetési költség. A regeneratív fékeknek és az igények szerinti üzemanyaggal működő gázturbinának köszönhetően a jelenlegi kamionokhoz képest fele költséggel működik a Nikola One.

A cég elővételben már el is adott 7000 darabot, 2,3 milliárd dollárért.
Jelenleg még csak Amerikában lehet rendelni a kamiont, de már tervezik a Nikola One értékesítésének kiterjesztését az egész világra.

Nem játék az elektromos autó. A Tesla már bebizonyította ezt a személyautók terén, most pedig A Nikola One készül átalakítani a közúti teherszállítást.

A hozzászólások le vannak tiltva.